Home Sweet Home

*** ARTYKUŁY *** PRZEPISY *** PORADY *** INSPIRACJE ***

Jajeczna pasta do pieczywa




Jajeczna pasta do pieczywa jest dobrą alternatywą dla wędlin i serów, których czasami mamy już dosyć. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a podana ze świeżym szczypiorkiem lub pomidorami wygląda apetycznie i sprawdzi się także podczas wizyty gości.  Pasuje do niej każdy rodzaj pieczywa.



Pasta jajeczna

4 jajka
3 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy
szczypiorek
sól, pieprz

Ilość jajek można dowolnie zwiększać, zachowując proporcje przepisu.

1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i posiekać na drobno.

2. Posiekane jajka przesypać do miski. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. 

3. Posypać świeżym szczypiorkiem. Można podawać na liściach sałaty, z pomidorami lub świeżym ogórkiem.